Tecuci, str. Traian, nr. 5

jud. Galați, cod. 805300

+4 0761.366.123

apelabil între orele 9-20

Luni - Sambata: 9 - 17

Online ne puteti contacta 24/7

Factori ce pot devaloriza o locuință

   Dacă vă gândiţi să vă vindeţi locuinţa trebuie să ştiţi că sunt mai mulţi factori care influenţează valoarea ei de piaţă.

   Unii dintre aceştia o devalorizează sau chiar sperie potenţialii cumpărători, chiar dacă vorbim despre o proprietate interesantă. Luaţi în considerare următorii şapte astfel de factori prezentaţi de Investopedia.com înainte de a vă vinde locuinţa.

   1. Amplasare, amplasare, amplasare

   Toată lumea ştie cât de importantă este amplasarea unei locuinţe şi cât de mult contează apropierea de magazine, servicii, şcoli, grădiniţe, transport etc. Dar trebuie să ştiţi că unii cumpărători nu vor să stea lângă un aeroport sau un drum naţional intens circulat din cauza zgomotului.

   Un alt criteriu important este cel vizual. Stâlpii de telefonie mobilă sau liniile electrice de mare tensiune pot deranja ochiul potenţialului cumpărător şi pot avea chiar posibile efecte negative asupra sănătăţii. Spitalele din zonă care sunt în curs de închidere pot fi un impediment pentru cei care sunt predispuşi la boli şi vor să fie aproape de un spital.

   Un alt aspect important este valoarea grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din zonă. Dacă nu sunt prea bine văzute, locuinţele din cartier vor fi ocolite de cei care au copii sau intenţionează să aibă în perioada următoare şi vor o educaţie potrivită pentru ei.

   2. S-au deteriorat lucrările de renovare

   Dacă locuinţa ta arată ca un coşmar, acest lucru o va devaloriza. În general, lucrările de renovare măresc valoarea de piaţă a unei locuinţe, dar dacă potenţialul cumpărător simte că ele trebuie refăcute, sunt şanse mari ca el să îţi facă o ofertă de preţ mai mică decât te aştepţi pentru că nu se poate muta acolo până nu investeşte în reamenajare.

   3. Personalizarea aproape creativă

   Un perete roz deschis într-o cameră albastră poate părea o idee bună pe moment, dar realitatea a demonstrat că este foarte puţin probabil ca potenţialului cumpărător să-i placă la fel de mult. Asta chiar dacă lucrarea ţine cont de tendinţele momentului din revistele de specialitate.

   O altă idee nefericită este reorganizarea spaţiului astfel încât să nu fie funcţionala pentru viitorul proprietar. De exemplu, transformarea garajului într-o sală de forţă sau într-o anexă unde locuiesc bunicii, poate să fie un impediment pentru cel care vrea să aibă loc de parcare interior.

   Acelaşi lucru se poate spune şi despre alegerile de design exagerate pentru locuinţa respectivă, cum ar fi o bucătărie super utilată şi dotată sau o baie îmbrăcată-n marmură într-o casă modestă. Foarte probabil, aceste investiţii nu vor fi recuperate la vânzare sau chiar vor deranja anumiţi potenţiali cumpărători.

   4. Prima impresie contează!

   De aceea este foarte important aspectul exterior al casei. Este primul lucru pe care îl văd potenţialii cumpărători, iar dacă exteriorul casei pare îmbătrânit sau chiar degradat, ei vor presupune că şi interiorul este la fel.

   Cascadele, piscinele sau grădinile mari şi aranjate pot speria anumiţi oameni pentru că ele sunt asociate în mintea lor cu costuri ridicate de întreţinere şi cu bătăi de cap nedorite.

   Gardurile vechi şi deteriorate pot micşora şi ele valoarea de piaţă a casei, mai ales dacă ele arată ca şi cum ar fi necesară înlocuirea lor. O curte curată şi cu iarbă tunsă va atrage atenţia celor interesaţi asupra casei.

   5. Animalele de companie au luat-o razna

   Pe mulţi oameni nu îi deranjează achiziţionarea unei locuinţe unde au trăit şi animale de companie, dar nimeni nu vrea să îşi aducă aminte de acest lucru continuu.

   Covoarele, mobila sau pereţii deterioraţi de animale ori un miros specific puternic vor ţine la distantă potenţialii cumpărători, mai ales pe aceia alergici.

   Mai bine mutaţi în altă parte animalele de companie atunci când vreţi să vindeţi locuinţa. În plus, vă recomandăm să o curăţaţi și să reparaţi eventualele stricăciuni vizibile pe care le-au făcut aceste animale în locuinţă.

   6. Un cartier nu prea bun

   Un cartier rău famat, care iese des în evidentă pentru certuri, bătăi sau tâlhării ori unul unde locuinţele arată neîngrijit pot alunga potenţialii cumpărători.

   Chiar şi casele vecinilor ornate în toate culorile sau construite în toate felurile pot face asta pentru că va fi perceput ca un cartier unde fiecare poate face orice vrea.

   7. Reputaţie proastă

   Crime cunoscute sau chiar legende urbane asociate cu locuinţa ta ori cu cartierul unde este ea amplasată pot scădea dramatic valoarea de piaţă a casei tale.

   Mulţi oameni nu vor să locuiască într-o casă unde simţ sau ştiu că s-a petrecut ceva îngrozitor. Chiar dacă nu poţi controla aceste aspecte, ele afectează preţul de vânzare.

© 2012-2018 > Toate drepturile rezervate - Agentia Imobiliara EXTREM - Tecuci

Compare Listings

Title Price Status Type Area Purpose Bedrooms Bathrooms
error: Conținutul este protejat !!!